fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodrška proizvođačima jaja i pilećeg i ćurećeg mesa

Podrška proizvođačima jaja i pilećeg i ćurećeg mesa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pozvalo je sve zainteresovane da se do 4. novembra prijave na javni poziv za dodjelu podrške registrovanim proizvođačima jaja, pilećeg i ćurećeg mesa (tov brojlera), za drugu polovinu godine.

Podrška se dodjeljuje u okviru Agrobudžeta, odnosno linije Program unapređivanja stočarstva.

Pravo na podršku mogu ostvariti privredni subjekti koji su registrovani kao poljoprivredni proizvođači jaja, pilećeg i ćurećeg mesa, a koji su upisani u odgovarajuće registre.

Podrška se ostvaruje u iznosu deset centi po kilogramu pilećeg mesa, maksimalno do 2,2 kilograma po brojleru, i deset centi po kilogramu ćurećeg mesa, a najviše do 20 kilograma po ćurki za period od 15. aprila do 15. oktobra ove godine, odnosno četiri EUR na hiljadu komada jaja, maksimalno do 150 jaja po koki nosilji za navedeni period, u registrovanim objektima za držanje koka nosilja.

Visina podrške se utvrđuje na osnovu podnijetog zahtjeva privrednog subjekta, nakon utvrđenog broja koka nosilja, pilića i ćurića, administrativne i terenske kontrole registrovanih objekata za držanje koka nosilja, pilića i ćurića, kao i drugih dostavljenih dokaza.

Obrazac zahtjeva za dodjelu podrške se može preuzeti sa sajta Ministarstva, ili u Direkciji za savjetodavne poslove i kontrolu na terenu u oblasti stočarstva.

Popunjeni obrazac zahtjeva i druga neophodna dokumentacija dostavlja se isključivo putem pošte, na adresu Ministarstva.

Detaljnije informacije mogu se naći u javnom pozivu koji je objavljen na sajtu Ministarstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije