fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodnesena krivična prijava zbog utaje poreza i doprinosa

Podnesena krivična prijava zbog utaje poreza i doprinosa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici Uprave policije podnijeli su krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, protiv podgoričkog preduzeća MNG Yapi i ovlašćenih u njemu, M.G. (70) i E.G. (43), zbog sumnje da su izvšili krivična djela utaja poreza i doprinosa.

„Oni su po osnovu tajenog poreza na dodatu vrijednost (PDV), na dobit pravnih lica, kao i poreza iz i na lična primanja, ostvarili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od preko 120 hiljada EUR, na štetu budžeta Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Policija je, kako je objašnjeno, došla do sumnje da su osumnjičeni M.G, kao osnivač i izvršni direktor do 14. juna 2022. godine, i E.G, kao izvršni direktor od tog datuma, počinili krivična djela tako što su u ime i za račun MNG Yapi kontinuirano tokom 2021, 2022, prošle i ove godine, u cilju izbjegavanja poreskih dažbina, podizali novac u gotovini bez adekvatne poslovne dokumentacije i izdavali fakture za koje nijesu predavali mjesečne PDV prijave Poreskoj upravi.

Iz Uprave policije su poručili da njihovi službenici nastavljaju intenzivne aktivnosti na suzbijanju svih oblika kriminaliteta i procesuiranju svih onih koji svojim privrednim poslovanjem nanose štetu finansijskom sistemu Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije