fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodgorica najnaprednija destinacija Aegean Airlinesa

Podgorica najnaprednija destinacija Aegean Airlinesa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Grčka aviokompanija Aegean Airlines proglasila je Podgoricu za destinaciju koja je najviše napredovala tokom prošle godine.

Regionalni menadžer Aegean Airlinesa, Enrico Palombarini je, prilikom uručivanja nagrade izvršnom direktoru Aerodroma Crne Gore Danilu Orlandiću, kazao da su podaci o broju prevezenih putnika na sezonskoj liniji Atina – Podgorica – Atina svake godine sve bolji.

„Izuzetno smo zadovoljni saradnjom sa Aerodromima Crne Gore, ne samo zbog broja putnika koji je svake godine sve veći, nego i zbog operativne saradnje koja je na visokom nivou“, rekao je Palombarini.

On je naveo da je Aegean airlines naručio 45 novih aviona tipa Airbus 320 i da će prva isporuka biti naredne godine.

„Crna Gora je pri vrhu liste zemalja ka kojoj ćemo pojačati saobraćaj kada realizujemo tu investiciju, vrijednu pet milijardi EUR“, saopštio je Palombarini.

Orlandić je podsjetio da Aegean Airlines treću sezonu saobraća ka Podgorici.

„Priznanje je značajno, ali mislim da je još važnije da brojke poboljšamo i stvorimo prostor da linija Atina – Podgorica – Atina postane redovna. To bi doprinjelo boljoj privrednoj saradnji Crne Gore i Grčke, ne samo u oblasti turizma“, poručio je Orlandić.

Aegean Ailrlines je uspostavio liniju Atina – Podgorica – Atina 2017. godine a letovi se obavljaju dva puta sedmično, avionima tipa Bombardier Dash Q400.

Najčitanije

Potpisan Memorandum o razumijevanju sa Koledžom Evrope

Podgorica, (MINA) - Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović potpisala je danas...