fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPočinju projekti za podršku malim biznisima uz podršku Norveške

Počinju projekti za podršku malim biznisima uz podršku Norveške

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Realizacija pet pojekata usmjerenih na povećanje konkurentnosti malih biznisa u Crnoj Gori kroz njihovu transformaciju, koje Norveška finansira sa 193 hiljade EUR, počela je danas potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava subjektima za podršku poslovanju.

Projekti se realizuju kroz projekat Norveška za vas – Crna Gora.

Iz Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) saopšteno je da će te projekte sprovesti subjekti koji pružaju podršku razvoju malih biznisa u saradnji sa opštinama.

„Na taj način će biti poboljšano poslovanje najmanje 70 malih preduzeća kroz unapređenje marketinga i pregovaračkih vještina, uvođenje inovativnih pristupa u tehnološki proces, usavršavanje poslovne komunikacije, uvođenje digitalizacije, kao i promociju najboljih praksi za kvalitet, sigurnost i povjerenje u proizvodnju malih biznisa kroz implementaciju relevantnih ISO standarda“, navodi se u saopštenju.

Načelnica Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Ivana Zečević, zadovoljna je početkom projekata koje finansira Norveška.

Ona je napomenula da je Ministarstvo usvojilo Program unapređenja konkurentnosti za ovu godinu, za koji će uskoro biti objavljen javni poziv, u okviru kojeg će biti omogućena finansijska i nefinansijska podrška malim biznisima.

Menadžer projekta Norveška za vas – Crna Gora, Armen Čekić, podsjetio je da su projekti odabrani u okviru javnog poziva za podršku malim biznisima, koji je bio otvoren od 1. novembra do 12. decembra prošle godine za predloge usmjerene na male biznise iz sektora održive poljoprivrede i lanca proizvodnje hrane, održivog i zdravstvenog turizma, informacionih tehnologija, proizvodnje i kreativnih industrija.

Projekat Norveška za vas – Crna Gora, koji Norveška finansira sa ukupno 2,4 miliona EUR, ima za cilj da doprinese ujednačenom socio-ekonomskom razvoju Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije