fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPočetak procesa programiranja u okviru Strategije jugoistočne Evrope 2030

Početak procesa programiranja u okviru Strategije jugoistočne Evrope 2030

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sekretarijat Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) pozvao je sve zaintesovane subjekte da, shodno planu rada odobrenom na prvom sastanku Komiteta za monitoring Strategije jugoistočne Evrope 2030, podnesu svoje predloge projekata.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja saopšteno je da je RCC pozvao resorna ministarstva, agencije, uprave, predstavnike privatnog sektora, akademske zajednice, međunarodne i regionalne organizacije da podnesu svoje predloge projekata.

“U okviru procesa programiranja biće razmatrani samo oni projekti koji imaju regionalni kontekst i koji su usklađeni sa ciljevima definisanim Strategijom razvoja jugoistočne Evrope (SEE 2030) i njenim Smjernicama programiranja”, navodi se u saopštenju.

Dostavljenim projektima je, kako se dodaje, neophodno adresirati smisao projekta u kontekstu SEE2030, ciljeve i očekivane rezultate projekte, procijeniti neophodne resurse i identifikovati potencijalne izvore finansiranja.

“U cilju lakše konceptualizacije projekata i procjene projektnih koncepata poželjno je da se koriste šabloni za predloge projekata koji se nalaze dalje u tekstu, gdje se takođe može preuzeti Strategija razvoja jugoistočne Evrope (SEE 2030) i njene Smjernice programiranja”, rekli su iz Ministarstva.

Zainteresovani subjekti predloge projekata mogu dostaviti najkasnije do kraja maja na e-mail adrese: [email protected] i [email protected]

“Naredne faze programiranja, uključujući utvrđivanje prioriteta i prikupljanje sredstava trebalo bi da se sprovedu do novembra”, dodaje se u saopštenju.

Za sve dodatne informacije o SEE2030 i pojašnjenjima u pogledu programiranja i korišćenja šablona kontakt telefoni su + 387 33 561 730 i + 387 61 953 257.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije