fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPočela sanacija prve faze Cetinjskog puta

Počela sanacija prve faze Cetinjskog puta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ekipe gradskog preduzeća Putevi počele su sanaciju prve faze Cetinjskog puta, dužine 650 metara i vrijednosti 100 hiljada EUR.

Iz PG Biroa saopšteno je da se radi o dvije desne trake od kružnog toka kod Capital Plaze do kružnog toka kod tržnog centra Delta City.

“Radovi na prvoj fazi ove saobraćajnice koštaće 100 hiljada EUR, dok će kompletna investicija koštati 300 hiljada EUR. Druga faza obuhvatiće djelove poteza od skretanja za Delta City do kružnog toka Nikšićke magistrale”, navodi se u saopštenju.

U prvoj fazi sanacije na toj trasi će se odraditi mašinsko struganje postojećeg asfalta, uklanjanje loše posteljice, ugradnja tamponskog sloja, izrada dva noseća sloja šest centimentara, na dijelu gdje se bude radila kompletna rekonstrukcija, izrada ravnjajućeg sloja, ugradnja novih slivničkih rešetki, presvlačenje kompletne površine habajućim slojem i iscrtacanje horizontalne signalizacije.

“Namjera gradske uprave i nadležnih gradskih preduzeća je da se u ovoj godini realizuje sanacija svi glavnih gradskih bulevara, uzimajući u obzir činjenicu da se radi o veoma frekventnim gradskim saobraćajnicama, a u cilju što veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju”, rekli su iz PG Biroa.

Osim Cetinjskog puta, u planu je i rekonstrukcija Bulevara Ivana Crnojevića, 27. marta, preostalog dijela Bulevara Josipa Broza Tita.

Najčitanije