fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPočela gradnja Bulevara Veljka Vlahovića

Počela gradnja Bulevara Veljka Vlahovića

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na Starom Aerodromu danas je počela gradnja Bulevara Veljka Vlahovića, vrijednog 4,6 miliona EUR.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, koji je obišao radove, kazao je da je zadovoljan zbog početka izgradnje jedne od najvažnijih saobraćajnica, ne samo za taj dio grada, već i za Podgoricu u cjelini.

“Bulevar Veljka Vlahovića, nešto je na šta je Stari Aerodrom čekao godinama i decenijama i zato nam je veoma drago što konačno ulazimo u realizaciju ove važne investicije”, rekao je Vuković.

On je, kako je saopšteno iz PG Biroa, naveo da dužina bulevara iznosi gotovo 1,9 hiljada metara, što samo govori i o obimu posla, ali i o tome šta će ta saobraćajnica značiti za ljude koji žive u neposrednoj blizini, budući da je projektom planirana izgradnja šest traka.

“Na pojedinim mjestima imaće poprečni profil identičan onom koji imamo na autoputu. Dakle, širina bulevara na pojedinim mjestima će iznositi preko 45 metara“, saopštio je Vuković.

Rok za izgradnju je 30 mjeseci, a uzimajući u obzir činjenicu da na tom potezu nema neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, Vuković je kazao da je uvjeren da će i taj posao biti realizovan u predviđenim rokovima.

On je zahvalio Upravi javnih radova i direktoru Rešadu Nuhodžiću.

„U proteklom periodu, malo je reći da smo imali izuzetnu saradnju i snažnu podršku i sve inicijative Glavnog grada su podržali, uključujući i ovaj, kao i projekat čija realizacija uskoro kreće, a to je izgradnja novog Zmaj Jovinog bulevara”, rekao je Vuković.

Prema njegovim riječima, sa te dvije saobraćajnice Stari Aerodrom potpuno mijenja svoj lik, rješava se problem, ne samo saobraćajne povezanosti, već i tretmana atmosferskih voda.

“Tako da će za nekih dvije godine ljudi biti veoma zadovoljni time kako izgleda njihovo naselje, u koje kao što znate, Glavni grad u kontinuitetu ulaže“, zaključio je Vuković.

Najčitanije

Članovima UPCG predstavljen Program za unapređenje konkurentnosti privrede

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program za unapređenje konkurentnosti privrede za ovu godinu predstavljen je danas...