fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPlansko gašenje ćelija u KAP-u završava u četvrtak

Plansko gašenje ćelija u KAP-u završava u četvrtak

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kombinat aluminijuma (KAP) završiće u četvrtak plansko gašenje ćelija, nakon čega će ostati da radi samo 12, saopštio je glavni menadžer kompanije, Nebojša Dožić.

„Nakon planskog gašenja ostaće da radi samo 12 ćelija, koje ćemo koristiti za završetak ekološkog projekta Mini kaptaža gasova, koje bi koristili u slučaju ponovnog pokretanja primarne proizvodnje alumimijuma“, objasnio je Dožić.

On je dodao da je u KAP-u već planski isključeno pola ćelija.

Dožić je kazao i da je u zahtjevu za zaključivanje ugovora o snabdijevanju električnom energijom, koji je Uniprom u četvrtak dostavio Elektroprivredi (EPCG), napravljena štamparska greška.

„Umjesto 61,32 miliona kilovat sati (kWh) godišnje, što odgovara snazi od sedam magavata (MW), napisano je 661,32 miliona kWh godišnje, što odgovara snazi od 75,5 MW“, precizirao je Dožić.

On je najavio da će korigovani zahtjev na 61,32 miliona kWh godišnje biti poslat sjutra, o čemu je EPCG već usmeno obaviještena.

Dožić je objasnio da je u planiranih sedam MW uključena i potrošnja električne energije u dvije nove fabrike, kao i potrošnja struje u ostalim pratećim postrojenjima KAP-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...