fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPlaniraju kupovinu tri voza

Planiraju kupovinu tri voza

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo saobraćaja i pomorstva pokrenulo je inicijativu kod Ministarstva finansija za zaduživanje za tri nova voza i mehanizaciju za održavanje pruge, saopštio je generalni direktor Direktorata za željeznički saobraćaj, Milan Banković i dodao da očekuje pozitivnu reakciju.

On je gostujući u Jutarnjem programu RTCG-a kazao da je stanje u željezničkom saobraćaju bolje ove, nego prethodne sezone.

Banković je, kako je saopšteno iz Ministarstva, rekao da je prošle godine uloženo 13 miliona EUR i da su uspjeli da zamijene signalno-sigurnosne uređaje u stanici Podgorica vrijedne šest miliona EUR.

“Nastavili smo radove na sanaciji šest kosina na sjevernom kraku pruge i završili projekat elektro-vučne podstanice u stanici Trebješica. Sa ta tri projekta uspjeli smo da popravimo stanje u napajanju električnom energijom svih vozova, zatim smanjenje rizika od odrona, kao i da poboljšamo bezbjednost saobraćaja prije svega u stanici Podgorica koja je naša najveća stanica i obavlja saobraćaj sa četiri priključne pruge”, poručio je Banković.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...