fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPeti uzastopni rekord Nasdaqa

Peti uzastopni rekord Nasdaqa

Njujork, (MINA-BUSINESS) – Nasdaq Composite skočio je u petak i zatvorio na rekordu petu uzastopnu trgovinu.

Tehnološki bogati indeks porastao je 0,12 odsto i završio na 17.688,88. S&P 500 pao je 0,04 odsto, zatvorivši se na 5.431,6 i prekinuo četvorodnevni pobjednički niz.

Dow Jones Industrial Average pao je 57,94 boda ili 0,15 odsto i završio na 38.589,16, prenosi SEEbiz.

Anketa potrošača Univerziteta u Mičigenu pokazala je da je raspoloženje potrošača palo na 65,6 u junu, u odnosu na 69,1 u maju. Ovo je bilo ispod procjene Dow Jonesa od 71,5.

Osam od 11 sektora u S&P 500 indeksu skliznulo je tokom sjednice, a jedini dobitnici su komunikacione usluge, informaciona tehnologija i potrošačke robe. Unutar širokog tržišnog indeksa više od 360 dionica dan je završilo s padom.

“Stvarnost je takva da će, čak i na ovim tržištima bikova, biti dana kada ćete napraviti pauzu i kada će ljudi ostvariti neke dobitke. Imali smo tako snažan niz, posebno nakon mekih PPI-ja i mekog CPI-ja. Mislim da je prilično, prilično prirodno mjesto za pauzu nakon prilično agresivnog rasta”, rekao je analitičar investicione strategije u Bairdu, Ross Mayfield.

Nade u dalje smanjenje inflacije podstakle su ovu sedmicu S&P 500 i Nasdaq. S&P 500 i Nasdaq Composite završili su sedmicu s rastom od oko 1,6 odsto odnosno 3,2 odsto.

Veleprodajna inflacija neočekivano je pala 0,2 odsto prošlog mjeseca, dok su ekonomisti koje je anketirao Dow Jones očekivali da će se mjera povećati 0,1 odsto. To slijedi očitanje indeksa potrošačkih cijena koje je u maju bilo nepromijenjeno na mjesečnom nivou.

S druge strane, softverski div Adobe skočio je 14,5 odsto u petak nakon što su rezultati u drugom fiskalnom tromjesečju nadmašili procjene Wall Streeta. Pad Caterpillara i Boeinga uticao je na Dow, dok su Carnival i Norwegian Cruise Line najviše zaostajali na S&P 500.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije