fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOzbiljni investitori zainteresovani za kompleks Sveti Marko

Ozbiljni investitori zainteresovani za kompleks Sveti Marko

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Ozbiljni investitori se interesuju za ulaganja u turistički kompleks Sveti Marko, koji je prije desetak godina kupila ruska kompanija Metropol, saopštio je menadžer tivatske Opštine, Marko Petričević.

„Prirodno je da svaki investitor prvo dođe kod predstavnika lokalne samouprave u kojoj namjerava da realizuje investiciju. Logično je da će investitor pregovarati sa većinskim vlasnikom i predstavnicima lokalne uprave. To su bili preliminarni razgovori, ja sam ih uputio da napišu pismo zainteresovanosti i da se obrate predsjedniku Opštine da bi se moglo staviti na sto“, rekao je Petričević listu Dan.

On je dodao da je u pitanju „ozbiljna grupacija“, o čijem identitetu nije želio da govori.

Petričević nije mogao da potvrdi da li su neimenovani investitori stupili u pregovore sa Metropolom o kupovini najvećeg bokeljskog ostrva, za koje je ta kompanija prošle godine Opštini Tivat izmirila dug za porez od preko milion EUR.

Dan piše da je projekat izgradnje turističkog kompleksa Sveti Marko, Metropol prepustio svojim akcionarima koji kontrolišu oko 70 odsto udjela kompanije. U katastarskim podacima može se vidjeti da nepokretnostima na ostrvu Sveti Marko gazduje istoimena tivatska kompanija Ostrvo Sveti Marko.

Centralni registar privrednih subjekata (CRPS) bilježi da iza te kompanije stoji ofšor firma Stala Property Holdsings Limited, iza koje je skriven pravi vlasnik.

Prema ranijim podacima medija, Metropol je proteklih godina uložio znatna sredstva u otkup dijela zemljišta na ostrvu od privatnih vlasnika. Preostalo je još oko deset hiljada metara kvadratnih u privatnom vlasništvu, što čini dva odsto ukupne površine koja je kompletna u vlasništvu Metropola.

Master plan nekada poznatog ljetovališta beogradskog Putnika i francuskog Кluba Med je urađen, a u februaru 2010. godine Vlada je odobrila državnu studiju lokacije za projekat Ostrvo Sveti Marko, čiji je rok važenja do 2020. godine.

Najčitanije