fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOtvorene prijave za crnogorske takmičare

Otvorene prijave za crnogorske takmičare

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Inovaciono-preduzetnički centar (IPC) Tehnopolis pozvao je sve zainteresovane iz Crne Gore da se prijave na veliki regionalni hakaton Smart Nikšić – pametna rješenja za održivi razvoj i ponude rješenje za neke od ključnih problema te opštine.

Hakaton se organizuje u periodu od 14. do 16. septembra u saradnji sa partnerima iz INTERA Tehnološki Park iz Mostara, grada Zadra, BIT centra Tuzla i Sveučilišta u Zadru, u okviru projekta 2CODE.

Hakaton je namijenjen mladim ljudima, inovatorima, kreativcima i svima koji misle da posjeduju znanja i vještine potrebne da odgovore izazovu.

Prijave su otvorene za timove iz Crne Gore koji imaju od tri do pet članova, pri čemu je njihova starost od 18 do 35 godina.

Prijavu treba poslati na mejl [email protected] i u njoj naznačiti naziv tima, imena i prezimena, godine, kontakt telefone njegovih članova, kao i mejl adresu vođe tima.

Prijave su otvorene do 10. septembra u 15 sati.

Prva tri tima koja se prijave, a ispunjavaju navedene uslove, biće učesnici hakatona. Sam hakaton će imati regionalni karakter i pored takmičara iz Crne Gore, učestvovaće i timovi iz Tuzle, Zadra i Mostara.

Ukupan fond nagrada je pet hiljada EUR.

Hakaton će okupiti timove koji će 48 sati bez prestanka raditi na kreiranju softverskog/hardverskog rješenja koje će pomoći da se Nikšić razvija kao pametni grad i svoj razvoj bazira na primjeni informaciono komunikacionih tehnologija (ICT).

„Konkretni problemi na kojima će timovi raditi će biti prezentovani na samom hakatonu i definisani u okviru oblasti dobrog upravljanja i turizma“, navodi se u saopštenju.

Koncept pametnog grada, kako su objasnili, predstavlja integraciju postojećih servisa za građane i ICT u cilju podizanja efikasnosti i kvaliteta života građana, te razvoja lokalne ekonomije.

„Drugim riječima, rješenja koja ponudite bi trebalo da otklone neke problema opštine Nikšić iz definisanih oblasti i doprinesu boljem i lakšem svakodnevnom životu naših sugrađana“, objasnili su iz Tehnopolisa.

Hakaton će trajati bez prekida 48 sati, nakon čega će timovi na Demo danu prezentovati svoja rješenja pred stručnim žirijem.

Na početku hakatona, svim učesnicima će biti predstavljeni problemi za koje je potrebno da kreiraju rješenje, koje može biti hardversko i softversko.

Sa timovima će raditi mentori iz različitih oblasti, koji će im pružiti podršku u traženju najboljeg rješenja za definisane probleme, pri čemu će imati i podršku Tech Lab-a IPC Tehnopolis za izradu prototipa, ukoliko im bude potreban.

Učesnicima će biti obezbijeđena hrana i osvježenje u toku trajanja hakatona, a na raspolaganju će im biti i relax zona u okviru CODE Hub Nikšić prostora, kako bi pauze u radu proveli na zanimljiv način.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...