fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOsnaživanje poljoprivrede i diverzifikacija turizma potencijal Berana

Osnaživanje poljoprivrede i diverzifikacija turizma potencijal Berana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Strateško upravljanje prirodnim resursima, osnaživanje poljoprivrede i diverzifikacija turizma predstavljaju ogroman potencijal razvoja Berana i cijelog sjevera Crne Gore, ocijenio je predsjednik Skupštine, Aleksa Bečić.

On se u okviru prve radne posjete Beranama sastao sa predsjednikom Opštine Dragoslavom Šćekićem, predsjednikom Skupštine Opštine Novicom Obradovićem i šefovima klubova odbornika u lokalnom parlamentu.

Bečić je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, pohvalio mnogobrojne projekte koji su realizovani uz veliku posvećenost, među kojima se naročito ističe izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

„Rukovodstvo Opštine upoznalo je Bečića sa značajnim rezultatima rada opštinske uprave, koji će značajno uticati na poboljšanje kvaliteta života stanovnika grada“, navodi se u saopštenju.

Bečić je dodao da je zadovoljan radom izvršne i zakonodavne vlasti u Beranama, naročito tokom složene ekonomske situacije izazvane koronavirusom.

On je ukazao na važnost proaktivnog djelovanja Vlade i Opštine na preispitivanju loših koncesionih ugovora, ukidanju uvozničkih lobija, zaštiti domaćih proizvođača i očuvanju životne sredine.

Šćekić je Bečića upoznao sa realizovanim projektima i budućim razvojnim planovima Opštine i ukazao na neophodnost određenih zakonskih izmjena u cilju jačanja položaja lokalnih samouprava i dalje decentralizacije Crne Gore.

Obradović je predstavio rad lokalnog parlamenta, poručivši da je značajna saradnja sa crnogorskom Skupštinom, u cilju donošenja kvalitetnijih zakonskih rješenja i odluka.

Najčitanije