fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOsnažiti saradnju u energetici i infrastrukturi

Osnažiti saradnju u energetici i infrastrukturi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Energetika, posebno obnovljivi izvori energije, razvoj infrastrukture, usluga i upravljanje projektima, uz stručnu savjetodavnu podršku, oblasti su u kojima Crna Gora i Velika Britanija mogu da osnaže saradnju, ocijenili su ministar finansija, Aleksandar Damjanović i britanska ambasadorka Karen Maddocks.

Oni su se saglasili da bi u tim sektorima britanska ekspertiza bila od velikog značaja.

Damjanović je, kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Britanska ambasada pruža Sekretarijatu Savjeta za konkurentnost i istakao da će Vlada dati punu institucionalnu podršku radu Savjeta, kroz dodatno jačanje njegovih kapaciteta.

“Poboljšanje poslovnog okruženja će biti prioritet za privlačenje kvalitetnih investicija”, naveo je Damjanović.

Maddocks je iskazala spremnost da Velika Britanija pruži ekspertsku pomoć i prenošenje iskustava u kreiranju unaprijeđenih carinskih procedura, granične kontrole i drugim oblastima od značaja na putu napretka.

Na sastanku je razgovarano i o zajedničkim izazovima sa kojima se suočavaju sve države u periodu promjena u međunarodnom poretku, uslovljenih koronavirusom i ratnim stanjem u Ukrajini, kao i o primjeni ekonomskih sankcija Rusiji.

Maddocks je poželjela Damjanoviću uspjeh u radu, ocijenivši njegov pređašnji angažman u Upravi carina i prihoda (UPC) vrlo uspješnim, uz očekivanje da će se nastaviti dobra saradnja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije