fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryOptužnica protiv Ivanovića i Obradovića u Višem sudu

Optužnica protiv Ivanovića i Obradovića u Višem sudu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) dostavilo je Višem sudu u Podgorici dopunjenu optužnicu protiv bivših čelnika Crnogorskog Telekoma Olega Obradovića i Miodraga Ivanovića.

Kako je objavljeno na sajtu Višeg suda, Obradović i Ivanović se terete za zloupotrebu službenog položaja.

“Višem sudu u Podgorici radi ispitivanja i ocjene zakonitosti i opravdanosti dostavljena je optužnica SDT kojom se okrivljenima I.M., i O.O, stavlja na teret izvršenje krivičnog djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju iz člana 272 stav 3 u vezi stava 1 u vezi člana 23 Krivičnog zakonika”, navodi se na sajtu suda.

Prethodno je Viši sud vratio Specijalnom državnom tužilaštvu na dopunu istrage, optužnicu protiv Obradovića i Ivanovića.

Dvojica bivših čelnika Crnogorskog Telekoma – Oleg Obradović, kao predsjednik odbora direktora Telekoma Crne Gore, i Miodrag Ivanović, kao izvršni direktor Moneta, optuženi su da su kompaniju, nakon što je privatizovana i prodata Mađarima, oštetili za 2,3 miliona EUR, pribavljajući korist drugome.

Obradović i Ivanović terete se da su zloupotrijebili položaj u privrednom poslovanju pribavljajući 2,3 miliona EUR koristi kompaniji Rawleigh Trading iz Londona na ime fiktivnog ugovora o konsultantskim uslugama ispitivanja tržišta telekomunikacija u Jugoistočnoj Evropi.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije