fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOpština Tuzi u procesu sertifikacije po BFC SEE standardu

Opština Tuzi u procesu sertifikacije po BFC SEE standardu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Tuzi ulaze u proces sertifikacije po BFC standardu, koji se dodjeljuje opštinama, odnosno gradovima sa ambijentom po mjeri biznis zajednice, saopšteno je iz Privredne komore (PKCG).

Oni su objasnili da se radi o četvrtoj crnogorskoj opštini koja je, u posljednjih nešto više od mjesec, pristupila tom programu, kako bi suštinski unaprijedila kvalitet usluga, transparentnost, efikasnost i efektivnost komunikacije sa lokalnom poslovnom zajednicom.

Predsjednica PKCG Nina Drakić i predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj potpisali su danas ugovor o sprovođenju postupka provjere lokalne samouprave u cilju dobijanja sertifikata o ispunjenosti standarda BFC SEE.

„Zadovoljstvo mi je što sam imala priliku da sa predsjednikom Opštine Tuzi razmotrim mogućnosti za saradnju u oblasti unapređenja uslova poslovanja, podsticanja i promocije privrede iz te lokalne samouprave“, rekla je Drakić.

Ona smatra da je odličan trenutak da se Opština Tuzi uključi u program BFC sertifikacije, jer se kroz proces koji traje godinu unapređuje interna organizacija i procedure lokalne samouprave, rad čini transparentnijim i efikasnijim, a saradnja sa privrednicima, kroz interaktivan odnos, otvara prostor za njihovo aktivno učešće u kreiranju odluka i unapređenju lokalnih uslova za poslovanje, na dobrobit cjelokupne zajednice.

Drakić je poručila da Opština Tuzi, jedna od najmlađih u Crnoj Gori, posjeduje značajan potencijal za napredak i razvoj u svim segmentima, imajući u vidu povoljan geografski položaj, kao i brojne resurse.

PKCG će, kako su najavili, biti podrška tokom cijelog procesa sertifikacije tokom kojeg će Opština Tuzi, kroz deset oblasti u kojima je razvrstano više od 60 kriterijuma, prepoznati svoje slabosti, a zatim otkloniti nedostatke i suštinski unaprijediti kvalitet usluga i komunikacije sa lokalnom poslovnom zajednicom.

Đeljošaj je saopštio da je potpisivanjem ugovora Opština Tuzi počela proces sticanja sertifikata o dobrom poslovnom ambijentu, odnosno ispunjavanja svih standarda potrebnih da jedna lokalna samouprava bude otvorena za razvoj privrede i biznisa.

„Ovo je prilika da se umrežimo sa ostalim sertifikovanim opštinama, ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu. Opština Tuzi je sa zadovoljstvom prihvatila saradnju sa PKCG, kako bi nakon tog procesa stekla potvrdu da baštini povoljan biznis ambijent gdje se razvija privreda, a da bismo imali nove investicije i fabrike“, kazao je Đeljošaj.

On je poručio da je ta opština idealna za privlačenje investitora i jačanje biznis zone zbog geografskog položaja, a posvećena je i unapređenju infrastrukture i ambijenta za poslovanje kao osnovnih preduslova razvoja.

„Opština je spremna da uključi biznis zajednicu u sva pitanja od interesa za njeno poslovanje“, rekao je Đeljošaj.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije