fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOpština Tivat stekla sertifikat povoljnog poslovnog okruženja

Opština Tivat stekla sertifikat povoljnog poslovnog okruženja

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Opština Tivat stekla je status lokalne samouprave sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi, saopštili su njen predstavnici.

Iz Opštine su kazali da je Regionalni savjet mreže gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi (BCF SEE) tu odluku donio na osnovu izvještaja verifikacione komisije koja je utvrdila da tivatska lokalna samouprava ispunjava kriterijume Programa sertifikacije gradova.

„Odlukom Regionalnog savjeta Opština Tivat stiče pravo korišćenja naziva Povoljno poslovno okruženje – Business Friendly Municipality, a period važenja sertifikata je tri godine“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Opštine su naveli da je sertifikat pokazatelj efikasne lokalne administracije i garant da će preduzetnicima i investitorima biti pružene usluge i informacije, na način koji olakšava poslovanje.

Predsjednik Opštine, Željko Komnenović, rekao je da će predano raditi na stvaranju što kvalitetnijeg poslovnog ambijenta i dobrih uslova za ulaganje i poslovanje, kako bi direktno uticali na broj preduzeća koja svoju poslovnu viziju ostvaruju u Tivtu, povećanje broja zaposlenih i što kvalitetniji život građana.

Sertifikatom za povoljno poslovno okruženje može se pohvaliti 58 gradova i opština iz regiona i četiri opštine iz Crne Gore – Danilovgrad, Bijelo Polje, Žabljak i Tivat.

Regionalna BFC SEE mreža okuplja više od 20 institucija i organizacija i predstavlja platformu za poboljšanje konkurentnosti u zemljama jugoistočne Evrope kroz prenos znanja, razmjenu najboljih praksi i osmišljavanje i sprovođenje reformi u javnoj upravi.

Mreža su 2012. godine osnovale partnerske institucije iz Bosne i Hercegovine (BiH), Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Srbije, uz podršku njemačke i švajcarske Vlade. Crna Gora je postala članica 2016. godine.

Najčitanije