fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOnline pregled staza značajno doprinio turističkoj ponudi

Online pregled staza značajno doprinio turističkoj ponudi

Kolašin, (MINA-BUSINESS) – Posjetioci ski centra Kolašin 1450 putem video streaminga mogu u svakom trenutku da prate stanje na stazi što je značajno doprinijelo turističkoj ponudi, ocijenila je izvršna direktorica tog ski centra, Dijana Bulatović.

„Uz prenos uživo putem interneta, pridružili smo se savremenim ski centrima, koji ljubiteljima skijanja i turistima omogućavaju uvid u stanje na stazama u realnom vremenu. Na taj način dodatno obogaćujemo kvalitet naše turističke ponude, i drago nam je što kompanija Telenor prepoznala potencijal ski centra i iskoristila svoju mrežu i nove tehnologije da nam omogući da ponudimo i tu uslugu”, kazala je Bulatović.

Na sajtu www.kolasin1450.com svi zainteresovani mogu u svakom trenutku da vide kakvo je stanje na skijalištu, prenosi PR Centar.

Zimska turistička sezona, kako je rekla Bulatović, bolja je od očekivanog.

„Uprkos epidemiološkim mjerama, zadovoljni smo posjetom. Ima dovoljno snijega, staze su dobro sređene, lijepo vrijeme, uslovi za skijanje odlični“, rekla je Bulatović.

Skijaš Filip Marković kazao je da skoro svaki dan prati web kamere na sajtu ski centra i da bi to preporučio svima koji planiraju na skijanje.

„To je mnogo dobra stvar za ljude koji planiraju da dođu na skijalište. Možete u svakom momentu da znate kakva je situacija na skijalištu“, rekao je Marković.

I Bojan Gnjidić iz Podgorice kad god razmišlja da li će poći na skijanje prvo pogleda web kameru na vrhu i u podnožju.

„Na vrhu se vidi kakav će, otprilike, biti dan, a u podnožju visina snježnog pokrivača, koja je neophodna za dobro skijanje. Pogledam temperaturu i brzinu vjetra. I ako vidim da sve odgovara, čak i ako mi se toliko ne ide, to me podstakne – upalimo vozilo i na skijanje. Nama iz Podgorice treba nekih sat da dođemo“, naveo je Gnjidić.

Šef staza na ski centru Kolašin 1450, Miloš Medenica, rekao je da gosti često putem video streaminga u svakom trenutku prate stanje na stazi.

„To pokazuju i razni pozivi za informacije. Vrlo je zanimljivo da se prati i van Crne Gore. Mnogo gostiju iz Rusije, Albanije, regiona je došlo upravo zahvaljujući informacijama sa tog sajta. A na tom sajtu zainteresovani mogu da vide kamere uživo koje su na vrhu, na dnu i onu koja pokazuje šta radi od naših žičara. Građani dobijaju potpunu informaciju, koja je neophodna svakom gostu i turisti koji dođe na skijalište“, kazao je Medenica.

Web kamerama na sajtu ski centra moguće je pristupiti sa računara ili mobilnog telefona, a za bolji kvalitet slike i brže učitavanje videa savjetuje se upotreba najnovijih verzija internet pretraživača.

Najčitanije

Partizan, Liga konferencija, žrijeb, Šerif

Sjutra utakmice 27. kola

Podgorica, (MINA) - Utakmicama 27. kola, nakon dvonedjeljne pauze, sjutra će biti nastavljeno takmičenje...