fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeOmogućiti investitorima lakši pristup ulaganju

Omogućiti investitorima lakši pristup ulaganju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima i Agencija za investicije Crne Gore mogle bi produbiti saradnju, kako bi se mogućim investitorima omogućio lakši pristup ulaganju, saopštili su njihovi predstavnici.

Vršilac dužnosti direktora Uprave, Seid Hadžić, je na sastanku sa predstavnicima Agencije za investicije kazao da pored očuvanja državnog identiteta, kulture, tradicije i njegovanju veza između dijaspore i matice, žele i da ojačaju privrednu saradnju sa dijasporom koja želi da investira u Crnu Goru.

On je predstavio mogućnosti potencijalnih investitora u dijaspori koji su kontaktirali Upravu nakon nedavno održanog Biznis foruma.

Hadžić je rekao da je plod toga vjerovatno i prva investicija koja je za sada planirana na sjeveru Crne Gore, a uskoro će biti i obznanjena.

On je naveo da Uprava očekuje od Agencije da, u skladu sa mogućnostima, pomogne investitorima iz dijaspore oko procedure za implementaciju planirane investicije.

Jedna od ključnih tema bila je i zajednička želja da se produbi saradnja između institucija, kako bi mogućim investitorima omogućili lakši pristup investiranju u Crnu Goru, kao i delegiranje pojedinih predloga za investiranje koji su od obostranog interesa za državu i investitora.

Direktor Agencije, Mladen Grgić, ocijenio je da je od izuzetnog značaja rad na što većem angažmanu privatno-javnog partnerstva, kako bi se na taj način eventualnim investitorima umanjio poslovni rizik, a ujedno i pospiješila privreda.

„Prisutni su se složili da Crna Gora ima mnogo neiskorištenog potencijala i da je sjever bogat širokim spektrom resursa, što predstavlja jedan od ključnih elemenata za razvoj privrede i ekonomskog blagostanja u državi“, navodi se u saopštenju.

Dogovoreni su dalji koraci saradnje na projektima koji su fokusirani na investitore iz dijaspore, sa ciljem razvijanja privrednog potencijala na lokalnim nivoima, a u saradnji sa lokalnom samoupravom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije