fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdržani tradicionalni Susreti drumskih prevoznika u BiH

Održani tradicionalni Susreti drumskih prevoznika u BiH

Sarajevo, (MINA-BUSINESS) – Susreti prevoznika, koje Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizuje u saradnji sa Ministarstvom komunikacija i transporta te zemlje, održani su u petak i subotu u Sarajevu, u cilju predstavljanja promjena u međunarodnoj i unutrašnjoj transportnoj legislativi i tehnološkim unapređenjima.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija je saopšteno da se susreti uspješno organizuju od 2005. godine i prilika su za predstavljanje promjena u proizvodima i uslugama, razmjenu korisnih informacija i međusobno upoznavanje.

Predstavnici Ministarstva kapitalnih investicija, načelnik za drumski saobraćaj i homologaciju vozila, Bojan Radoman, učestvovao je na panelu Prohodnost na graničnim prelazima – region – Detekcija stanja na ključnim graničnim prelazima i očekivanja, dok je načelnik Direkcije za inspekcijski nadzor u drumskom saobraćaju Dalibor Milošević učestvovao na panelu Međunarodna saradnja u oblasti nadzora drumskog prevoza – Iskustva i moguća unapređenja.

Tradicionalne Susrete drumskih prevoznika u BiH otvorili su uz prigodno obraćanje predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH, Ahmet Egrlić i šef Kabineta ministra komunikacija i transporta BiH, Radivoje Pajić uz dobar odziv predstavnika prevozničkih preduzeća koja obavljaju međunardoni prevoz putnika i tereta.

Pored predstavnika organizatora Ministarstva komunikacija i transporta BiH, Granične policije BiH, Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Entitetskih privrednih komora, na konferenciji su učestvovali i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Privredne komore Crne Gore, Privredne komore Srbije, Gospodarske zbornice Slovenije, Hrvatske gospodarske komore, predstavnik Sekretarijata Transportne zajednice Jugoistočne Evrope, ugledni stručnjaci za određena pitanja iz oblasti međunarodnog transporta iz Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije