fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdgovornim upravljanjem resursima i novim projektima do ubrzanog razvoja Plava

Odgovornim upravljanjem resursima i novim projektima do ubrzanog razvoja Plava

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prirodne ljepote i neimarstvo građana Plava i cijele sjeverne regije zaslužuju da budu dostupniji i vidljiviji na međunarodnom tržištu, saopštio je premijer Milojko Spajić.

On je građanima Plava čestitao Dan Opštine, navodeći da bogatstvo tog jedinstvenog planinskog kraja uspješno oplemenjuju i promovišu raznovrsni sadržaji iz oblasti turizma i kulture.

„Plav je stjecište posjetilaca željnih netaknutih pejzaža, zdravih stilova života, autentične ponude, iskrene dobrodošlice. Planskim zalaganjem i inventivnošću lokalne zajednice, Plavsko jezero, padine Visitora, monumentalni vrhovi Prokletija, kao i borovnice, prepoznatljivi su nacionalni turistički simboli“, naveo je Spajić u čestitki.

On je istakao da pored brojnih turista, Plav je ovih dana tijesan da primi i sve zavičajce, koji imaju mnoštvo održivih biznis ideja i projekata.

„Ohrabrujem ih da ih realizuju, u aktuelnom podsticajnom poslovnom ambijentu. Pravimo otklon od negativne prakse tretiranja resursa sjevera kao neiscrpne sirovinske baze, pa šumskom, hidro i prostornom potencijalu pristupamo pažljivo i odgovorno, svjesni njegovog značaja za razvoj ove regije i cijele države“, poručio je Spajić.

On je najavio modernizaciju putne infrastrukture u Plavu, koja će, kako je dodao, doprinijeti da se sjever snažnije poveže sa regionom.

„Reformsko – razvojni programi Vlade, već tokom ove godine, pokazaće da Crna Gora ubrzano ide ka ostvarivanju svojih ciljeva – da bude država socijalne pravde i ravnomjernog razvoja. Siguran da ćete, održivo razvijajući privredu Plava, čuvati i unapređivati građansko jedinstvo i multietnički sklad, još jednom vam čestitam Dan Opštine“, zaključio je Spajić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije