fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdbor direktora zakazao Skupštinu akcionara za 16. mart

Odbor direktora zakazao Skupštinu akcionara za 16. mart

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) zakazao je Skupštinu akcionara kompanije za 16. mart, potvrdio je Danu predsjednik Borda Đoko Krivokapić.

On je kazao da su sjednicu zakazali za taj datum, kako bi sačekali finansijske iskaze za prošlu godinu, te da su sazivanjem u zakonskom roku ispoštovali zahtjev Vlade.

Odbor je sjednicu sazvao dan prije isteka zakonskog roka za njeno sazivanje, s obzirom na to da su zahtjev od Vlade za sazivanje zaveli 11. januara.

Nakon što je Bord direktora sazvao Skupštinu akcionara, postojaće jedinstvena situacija, odnosno dvije Skupštine akcionara, sa istim dnevnim redom u manje od mjesec.

Naime, Vlada je 23. januara objavila da je zakazala Skupštinu akcionara za 25. februar.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić tada je kazao da je Vlada zakazala Skupštinu akcionara zbog namjere Odbora da maksimalno odugovlači sa zakazivanjem sjednice.

Bord je nakon toga kazao da smatra da Skupština akcionara, koju je Vlada zakazala, nije sazvana u skladu sa zakonom, te da će informisati izvršnu vlast da Odbor neće učestvovati u pripremi, niti ovlastiti nadležne u društvu da učestvuju u organizovanju i održavanju pomenute sjednice, jer nema zakonskog utemeljenja.

Vlada je na jednoj od posljednjih sjednica ovlastila Bojanića da bude predstavnik državnog kapitala na skupštini 25. februara.

U Bordu direktora EPCG pored Krivokapića su Ranko Milović, Nikola Vujović, Samir Hodžić, Vladan Radulović, Srđan Spaić i Miloš Konatar.

Najčitanije

Crnogorskim džudistima još tri medalje

Podgorica, (MINA) - Crnogorski džudisti osvojili su još tri medalje drugog takmičarskog dana juniorskog...