fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdbijen zahtjev Zlokovića

Odbijen zahtjev Zlokovića

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vrhovni sud odbio je zahtjev za reviziju sudskog postupka po tužbi bivšeg direktora Jadranskog brodogradilišta iz Bijele u stečaju, Stanka Zlokovića, koji od te kompanije potražuje 43,05 hiljada EUR, za navodnu neisplaćenu otpremninu.

Vrhovni sud je zaključio da pred prvostepenim, odnosno Privrednim, i drugostepenim, Apelacionim, sudom nije učinjena bitna povreda odredbi parničnog postupka, niti odredbi o kojima taj sud vodi računa po službenoj dužnosti, pišu Vijesti.

“Ne postoji revizijski razlog pogrešne primjene materijalnog prava”, navodi se, između ostalog, u odluci koju je donijelo tročlano Vijeće Vrhovnog suda kojim je predsjedavao Branimir Femić.

Vrhovni sud je utvrdio da ne stoje ni navodi revizije o pogrešnoj ocjeni izvedenih dokaza, kao binoj povredi postupka počinjenoj od prvostepenog i drugostepenog suda.

Apelacioni sud, u ponovljenom postupku, povrdio je presudu Privrednog i odbio Zlokovićevu tužbu kao neosnovanu. On je dužan da na ime troškova parničnog postupka isplati 2,62 hiljade EUR, nakon pravosnažnosti presude.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije