fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObjavljen konkurs za grantove za ranu fazu razvoja start up-ova

Objavljen konkurs za grantove za ranu fazu razvoja start up-ova

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja objavilo je konkurs za grantove za ranu fazu razvoja start up-ova, ukupne vrijednosti 200 hiljada EUR.

Iz Ministarstva su saopštili da se konkursom sufinansiraju start up projekti koji će ponuditi digitalna rješenja u četiri prioritetna područja pametne specijalizacije – poljoprivreda i lanac vrijednosti ishrane, energija i održiva životna sredina, održivi i zdravstveni turizam i ICT, kao i projekti kojima se podstiču socijalne inovacije u tim oblastima.

Iznos sredstava kojima će se podržati socijalne inovacije može biti najviše 20 odsto vrijednosti od ukupno dodijeljenih sredstava po ovom konkursu.

„Iznos finansijske podrške po pojedinačnom projektu je od šest hiljada EUR do 20 hiljada EUR i maksimnalno može iznositi do 80 odsto ukupne vrijednosti projekta, dok je trajanje predloženih projekata od šest do 12 mjeseci“, objasnili su iz Ministarstva.

Prijave na konkurs potrebno je dostaviti najkasnije do 20. septembra ove godine do 15 sati. Prijavljivanje se obavlja isključivo online i to putem portala www.inovacije.gov.me.

„Kroz ovu finansijsku pomoć omogućavamo kontinuiranu podršku start up-ovima da, uprkos nastaloj situaciji sa COVID-om, razvijaju inovativna rješenja s visokim potencijalom rasta na tržištu, kao i ona koja doprinose rješavanju društvenih izazova u prioritetnim područjima S3“, dodaje se u saopštenju.

Cilj konkursa je i unapređenje poslovanja u vidu jačanja njihovih kapaciteta, održivosti i konkurentnosti, a želja je i da se doprinese povećanju broja start up-ova i njihovom kvalitetu poslovanja, kao i povezivanju crnogorskog ekosistema sa međunarodnim.

Tekst konkursa i uputstvo za podnosioce prijava može se pronaći na linku https://www.gov.me/clanak/javni-konkurs-za-dodjelu-grantova-za-ranu-fazu-razvoja-startapova-2.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije