fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryObezbijedili rast penzija i stabilnost zarada

Obezbijedili rast penzija i stabilnost zarada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je, uz sprovođenje fiskalne konsolidacije, uspjela da obezbijedi rast penzija, stabilnost zarada i socijalnih davanja, saopštio je ministar finansija, Darko Radunović.

“Aktivnosti Ministarstva finansija u protekle dvije godine bile su usmjerene na postizanje održivosti javnih finansija, što je važna pretpostavka za povećanje kvaliteta života građana”, naveo je Radunović u video poruci objavljenoj na Twitter profilu Vlade.

On je kazao da su, uz sprovođenje fiskalne konsolidacije, uspjeli da obezbijede rast penzija, stabilnost zarada i socijalnih davanja.

Prema njegovim riječima, povećana su davanja iz budžeta za poljoprivrednike i preduzetnike.

“Ojačali smo stabilnost budžeta i unaprijedili izglede kreditnog rejtinga zemlje, što utiče na ostvarivanje povoljnih uslova kreditiranja za državu i građane”, rekao je Radunović.

On je kazao da je Vlada istovremeno povećala kapitalni budžet za razvoj putne i ostale infrastrukture, naročito za sjeverni dio zemlje i za unaprijeđenje kvaliteta javnih usluga, kao što su zdravstvo, obrazovanje i socijalna zaštita.

Najčitanije

Radoviću trofej u crnogorskom finalu

Podgorica, (MINA) - Crnogorski stonoteniser Filip Radović pobjednik je međunarodnog parastonoteniskog turnira Montenegro 2024...