fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNRW.BANK će dostaviti predlog vrsta i načina plasmana sredstava

NRW.BANK će dostaviti predlog vrsta i načina plasmana sredstava

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – NRW.BANK dostaviće Centralnoj banci (CBCG) predlog vrsta i načina plasmana sredstava, koji će razmotriti nadležne službe crnogorskog regulatora, dogovoreno je na sastanku njihovih predstavnika u Vašingtonu.

Predstavnici NRW.BANK, koju su vodeće rejting agencije ocijenile izuzetno visokim rejtingom, pokazali su interesovanje za saradnju sa CBCG u dijelu plasiranja međunarodnih rezervi, saopšteno je iz crnogorskog regulatora.

„Sagovornici su se saglasili u ocjeni da je, zbog izražene neizvjesnosti uzrokovane visokim geopolitičkim rizikom, koji je, između ostalog, doveo do zabrinjavajućeg rasta inflacije, trenutno poželjnije ulaganje u kratkoročne hartije od vrijednosti“, navodi se u saopštenju CBCG.

Sastanku, koji je organizovan trećeg dana boravka crnogorske delegacije Vašingtonu, prisustvovali su guverner CBCG Radoje Žugić i direktorica Sektora za finansijsku stabilnost, istraživanja i statistiku, Marijana Mitrović, kao i predstavnici NRW.BANK, Frank Richter i Christian Hardtom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije