fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNeopravdano zatvaranje skijališta Savin kuk

Neopravdano zatvaranje skijališta Savin kuk

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zatvaranje Turističkog centra Durmitor Žabljak, a samim tim i sklijališta Savin kuk, neopravdano je, s obzirom na to da su svi zainteresovani da zimska sezona što duže traje, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Darko Šljivančanin iz Demokrata kazao je da je zaprepašćen odlukom direktora Turističkog centra Durmitor Žabljak, Milutina Tomića, da objavi kraj zimske turističke sezone, a time i zatvaranje skijališta Savin kuk na Durmitoru.

“Svjedoci smo da je, uprkos pandemiji koronavirusa, ovo jedna od najuspješnijih zimskih turističkih sezona na Žabljaku u posljednjoj deceniji”, naveo je Šljivančanin u saopštenju.

On je kazao da je poznato da je, i u ovom trenutku, visina sniježnog pokrivača na skijalištu oko jednog metra i da je vrijeme ovih dana takvo da postoje idealni uslovi za skijanje.

“Svjedočimo, takođe, da je prethodnog vikenda skijalište Savin kuk bilo izuzetno posjećeno, kao i ugostiteljski objekti na toj lokaciji. Nema nikakve dileme da su Opština i Turistička organizacija Žabljak, kao i svi građani tog grada, po prirodi stvari, izuzetno zainteresovani da zimska turistička sezona što duže traje kada je već priroda podarila da tako može biti”, rekao je Šljivančanin.

On je kazao da je uvjeren da kod takvog stanja stvari ne postoji ni jedan opravdani razlog da se skijalište Savin kuk, brže-bolje, zatvori.

“Takva odluka Tomića je štetna i po interese Turističkog centra Durmitor, kao i po ukupan opšti interes. Odluka Tomića, dakle, nije mogla biti motivisana razlozima čuvanja javnog interesa, pa postoji osnovana sumnja da su motivi za donošenje ove štetne odluke neposredno u vezi sa ličnim interesom grupe pojedinaca”, smatra Šljivančanin.

On je kazao da mu je poznato da je Tomić odluku o zatvaranju skijališta Savin kuk donio bez ikakvih prethodnih konsultacija sa rukovodstvom Investiciono razvojnog fonda (IRF), kao osnivačem i stoprocentnim vlasnikom Turističkog centra Durmitor.

“Javno pozivam Tomića da organima Opštine Žabljak i građanima tog grada obrazloži razloge donošenja odluke o naprasnom zatvaranju skijališta Savin kuk u trenutku kada postoje svi optimalni uslovi da se sezona skijanja produži makar još 15-ak dana”, naveo je Šljivančanin.

On smatra da je o tome Tomić morao voditi računa ako ima imalo osjećaja za interes svih građana Žabljaka, ali i da iskoristi priliku da popravi finansijsku situaciju u Turističkom centru Durmitor u kojem se, godinama unazad, iskazuje gubitak u poslovanju.

Najčitanije