fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNastaviće još snažnije da podržavaju poljoprivrednike

Nastaviće još snažnije da podržavaju poljoprivrednike

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nastaviće još snažnije da podržava poljoprivrednike i unapređuje sektor poljoprivrede u Crnoj Gori, poručio je resorni ministar Aleksandar Stijović.

On je, u videu povodom godinu rada Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavljenom na Facebook stranici Ministarstva, naveo da je njihov tim proteklih godinu radio na očuvanju i jačanju sektora kroz sprovođenje aktivnosti na međunarodnom i nacionalnom nivou.

„Pokrenuli smo izradu strateških dokumenata i ostvarili napredak u pregovorima sa Evropskom unijom u poglavljima 11, 12 i 13 i dobili pozitivno mišljenje o napretku od Evropske komisije“, kazao je Stijović.

On je rekao da su realizovali mjere Agrobudžeta, neposredno sagledali probleme crnogorskih poljoprivrednika i na njih adekvatno odgovorili.

Sve implementirane mjere, kako je naveo Stijović, uvećane su u prosjeku za deset odsto.

„Pomogli smo da se proda sve što se proizvelo, čak i zaostale količine iz prošle godine i prvi put nemamo tržišnih viškova“, kazao je Stijović.

On je rekao da su u svim opštinama unapređivali ruralnu infrastrukturu kroz realizaciju više stotina projekata, izgradnju preko 70 kilometara puteva i više od 100 vodovoda, kao i drugih objekata seoske infrastrukture.

Stijović je podsjetio da su izvršili korekciju stope poreza na dodatu vrijednost za jaja i sir sa 21 na sedam odsto.

On je naveo da rade na otvaranju novih fabrika i da se snažno bore za rijeke i šume.

„Hvala Vam na ukazanom povjerenju. Nastavićemo još snažnije da podržavamo naše poljoprivrednike i zajednički unapređujemo sektor poljoprivrede u Crnoj Gori“, poručio je Stijović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije