fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNastaviće gradnju hotela u Bijeloj

Nastaviće gradnju hotela u Bijeloj

Bijela, (MINA-BUSINESS) – Gradnja hotela na lokaciji Žager u Bijeloj biće nastavljena nadogradnjom još dva sprata, saopštio je nadzorni inženjer Slaviša Ćorić.

“Počinjemo nadogradnju dva sprata, što je omogućeno novim Prostorno-urbanističkim planom (PUP) Opštine Herceg Novi. Plan je da se grubo završe još dva sprata u smještajnom dijelu uz magistralu”, rekao je Ćorić Radiju Jadran.

On je kazao da ipak ostaju problemi sa gradnjom puta i trafostanice.

“Zavisi da li će se uopšte realizovati investicija do kraja ili će se drugim načinom rješavati problem”, dodao je Ćorić.

Ukrajinski investitor Roman Denkovič je prije pet godina dobio dozvolu za gradnju luksuznog hotela sa 70 soba i apartmana na lokaciji Žager.

Hotel je trebalo da primi goste još 2017. godine, ali je gradnja stala u avgustu prošle godine, najviše zbog neriješenih imovinskih odnosa za gradnju saobraćajnice pored hotela koja bi povezivala magistralu s donjim putem.

Investitor i Opština ne znaju šta da rade, jer je Ministarstvu rada i socijalnog staranja data na upravljanje mala parcela na trasi puta.

“Išli smo na alternativu da suzimo put samo na dijelu koji je naš i opštinski. Lokalna uprava nam je maksimalno izašla u susret, ali smo uvidjeli da na taj način gubimo jedino mjesto za parking za autobuse, koji mora da ima hotel sa pet zvjezdica”, rekao je Ćorić.

Denkovičeva kompanija Politropus Alternative, kako je naveo, ne želi da smanjuje kategoriju objekta, a ne vidi drugo mjesto za autobuse osim uz pristupni put na njihovoj parceli.

“Pokrenuli smo sudski postupak koji vodimo sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja. To ide svojim tokom i ne bih da komentarišem dok se ne završi. Mada, administrativni dio je jasan. Put je ucrtan prije više od 20 godina Generalnim urbanističkim planom (GUP) Bijele i na to smo se oslonili kada smo projektovali naš hotel”, kazao je Ćorić.

On je dodao da oni odavno predlažu da sagrade hotel, ali i put, a da zvanično Opština bude investitor.

Denković je do sada u projekat uložio više od sedam miliona EUR. Do novembra će biti gotova projektna dokumentacija, a u narednoj godini dograđena dva sprata.

Najčitanije