fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNastavak info kampanje javnog poziva u okviru IPARD II programa

Nastavak info kampanje javnog poziva u okviru IPARD II programa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nastavlja sa info kampanjom povodom objave javnog poziva za Mjeru 3 – Investicije u fizički kapital za preradu i marketing poljoprivrednih i proizvoda ribarstva, u okviru IPARD II programa.

Javni poziv će, kako su podsjetili iz tog resora, biti objavljen u ponedjeljak.

Istog dana, u prostorijama Privredne komore (PKCG) biće organizovana radionica za sve zainteresovane subjekte sa početkom u 11 sati.

Nakon prezentacije javnog poziva za mjeru Mjeru 3, koja je organizovana u Podgorici, Ministarstvo nastavlja info kampanju.

“Potencijalni korisnici sa područja Cetinja, Bara i Bijelog Polja, kao i susjednih opština, biće u prilici da se bliže upoznaju sa mogućnostima i procedurama podrške koju mogu ostvariti kroz ovaj javni poziv”, navodi se u saopštenju.

Prezentacije će se održati 7. februara u Opštini Bijelo Polje, 8. februara u Prijestonici Cetinje i 9. februara u Opštini Bar.

Iz Ministarstva su pozvali sve zainteresovane subjekte da prisustvuju prezentaciji.

“Ova mjera namjenjena je podršci u prerađivačke kapacitete i ima za cilj unapređenje subjekata u poslovanju hranom kako bi ispunili evropske standarde u pogledu bezbjednosti hrane i imali mogućnost nesmetanog stavljanja proizvoda na tržište“, objasnili su iz Ministarstva.

Korisnici Mjere 3 su preduzeća upisana u Centralni registar privrednih subjekata (CRPS), uključujući i kooperative.

Prihvatljivi troškovi kroz Mjeru 3 kreću se od 40 hiljada EUR do 1,5 miliona EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije