fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNaši proslavljeni vaterpolisti pokrenuli padel u Crnoj Gori

Naši proslavljeni vaterpolisti pokrenuli padel u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Proslavljeni vaterpolisti, Damjan Danilović i Vjekoslav Pasković, osnovali su uz pomoć Investiciono-razvojnog fonda (IRF) kompaniju Padel Montenegro, koja je, za svega godinu poslovanja, ostvarila vrhunske rezultate.

Danilović, koji uspješno rukovodi kompanijom za uvoz, izgradnju terena i promociju padela, jednog od najbrže rastućih sportova trenutno u svijetu, pokrenuo je zajedno sa Paskovićem interesantan projekat i Crnu Goru uvrstio na sportsku mapu padel zajednice.

Njihova kompanija već je realizovala izgradnju tri padel terena – u Porto Montenegru, na Luštici i u Tivtu, prenosi Mediabiro.

“Već pri kraju profesionalne karijere razmišljali smo da ostanemo u sportu. Tako smo, igrajući u Italiji, otkrili padel kao sport. Zavoljeli, počeli već tada da igramo i uspjeli smo da, uz pomoć IRF-a, prenesmo to i u Crnu Goru. Napravili smo prve terene u Crnoj Gori, osnovali klub i nadamo se ekspanziji padela u našoj državi“, rekao je Danilović.

On je napomenuo da je riječ o pristupačnom sportu, namijenjenom svim generacijama.

Posebno ga raduje što u posljednje vrijeme sve više žena uživa u kombinaciji ozbiljnog treninga i dobre zabave.

Iako relativno mladi, na uspješno širenje posla nijesu mnogo čekali.

“Firma postoji godinu. Za tako kratak period ostvarili smo vrhunske rezultate. Imamo dvoje zaposlenih u firmi. Pokrenuli smo i padel akademiju za djecu, kao i časove za žene. Dobili smo organizovanje internacionalnog turnira u Crnoj Gori. Zove se Veneto Padel Cup. On je već svjetski poznat turnir u cijelom svijetu”, naveo je Danilović.

S obzirom na to da su počeci izazovni i da finansijska podrška puno znači, IRF je prepoznao ovu biznis ideju i podržao je kroz kreditnu liniju za početnike u biznisu.

“Svaki manji preduzetnik treba pomoć. Nijesmo svi u mogućnosti da pokrenemo sopstvene biznise. Uz pomoć IRF-a, dobili smo mogućnost da ostvarimo neke naše snove, a nadamo se da ćemo predstavljati Crnu Goru kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu”, kazao je Danilović.

Prema njegovim riječima, saradnja sa IRF-om im je pomogla da realizuju svoj biznis plan.

“Imali smo jako pozitivno iskustvo i mislim da ljudi ne treba da se libe, da traže pomoć, pogotovo ako imaju dobru ideju. Mi smo se obratili, siguran sam, pravoj adresi, dobili smo prave uslove i ostvarili smo ono što smo zamislili. Naš biznis plan je urodio plodom uz pomoć IRF-a“, rekao je Danilović.

On je pozvao kreatore inovativnih ideja da mu se pridruže u njihovoj padeli misiji i doprinesu formiranju zdravog, konkurentnog tržišta.

“Nadamo se da će i drugi privatnici vidjeti ovo kao dobru biznis ideju i da će krenuti sa izgradnjom padel terena. Imamo neka interesovanja iz Podgorice i Bara, tako da se nadamo da ćemo da širimo tu bazu i da razvijamo padel kao sport u Crnoj Gori,“ zaključio je Danilović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije