fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNaplaćene takse i broj gostiju biće veći nego ikada

Naplaćene takse i broj gostiju biće veći nego ikada

Kotor, (MINA-BUSINESS) – Skoro svi hoteli koji posluju na području Opštine Kotor su otvoreni, a njihovi kapaciteti popunjeni, saopštili su iz lokalne Turističke organizacije (TO).

Direktor TO Kotor, Jovan Ristić, kazao je da su prema podacima kojima raspolažu, rezervacije za naredni period brojne, ali i da je u ovom trenutku u Kotoru vrlo teško naći slobodnu sobu, dok je za špic sezone to gotovo nemoguće.

„Po svemu što vidimo od početka godine, rezultati, kada su u pitanju naplaćene takse i broj gostiju, biće veći nego ikada. To će nam biti razlog više da razmislimo šta i kako ubuduće, kakve su to mjere da se lakše podnose udarni periodi špica sezone, da i našim turistima bude lagodnije i ljepše, ali i lokalnom stanovništvu koje mora da vodi uobičajni život i tokom ljeta“, rekao je Ristić za Radio Kotor.

On je naveo i da je, po prvi put od kada postoji TO, izađena Strategija razvoja turizma Kotora do 2030. godine.

Dokument, između ostalog, predviđa razvoj stacionarnog turizma, kotorskog zaleđa, ruralnog, aktivnog turizma, te diversifikaciju turističkog proizvoda i ukidanje sezonalnosti.

„Otvaranjem većih smještajnih kapaciteta i hotela, imaćemo i mogućnost da se broj gostiju rasporedi na gotovo cijelu opštinu i smanji pritisak na grad. Onda u obzir dolaze različite mjere i otvaraju se mogućnosti za smanjenje broja gostiju, za uvođenje malo većih taksi koje će se ticati svega što čini amortizaciju u gradu kada je u pitanju ogroman broj gostiju“, objasnio je Ristić.

Usvajanje tog dokumenta uskoro se očekuje na Skupštini TO Kotor, a njegova implementacija je već počela.

Strategija obuhvata i segmet pomorskog saobraćaja u zalivu, odnosno njegovog razvoja u budućnosti.

„Strategija razvoja grada Kotora predviđa uvođenje električnih vozila, kako autobusa i manjih vozila, tako i plovila. To je jedan od načina da se u izvjesnoj mjeri smanji gužva“, zaključio je Ristić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije