fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMoguć još jedan sudski spor u slučaju hotela As

Moguć još jedan sudski spor u slučaju hotela As

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Iz privatizacije hotela As mogao bi proizići još jedan sudski spor, imajući u vidu da je advokat Miloš Komnenić, koji zastupa jednog od investitora Nega turs Crna Gora, najavio skoro podnošenje tužbe protiv države.

Sporno je, kako je objašnjeno na ročištu za raskid ugovora o kupovini hotela As, koji su inicirale država i Budvanska rivijera, to što ta kompanija, iako je u tom periodu bila vlasnik nepokretnosti, nije bila potpisnik aneksa ugovora o regulisanju međusobnih obaveza učesnika u privatizaciji iz 2014. godine, piše Pobjeda.

Kiparska Montena invest, ruska i crnogorska Nega turs, kao i vlasnik Neđeljko Gardašević tuženi su u sporu koji godinama traje u pokušaju da se raskine ugovor, imajući u vidu da hotel, kupljen za pet miliona tadašnjih njemačkih maraka uz obavezu ulaganja od 22 miliona, do danas nije završen.

Crnogorska Nega turs odgovorila je protivtužbom, čiju je vrijednost opredijelila na 47,5 miliona EUR, o kojoj će se, iako je traženo spajanje postupaka, raspravljati odvojeno.

Komnenić je, kako tvrdi, protivtužbu podnio opreza radi u slučaju da sud usvoji neki od eventualno postavljenih zahtjeva države i Budvanske rivijere koja traži da sud utvrdi je li ugovor o kupoprodaji hotela As raskinut te da tuženi ili vrate hotel ili nadoknade tržišnu vrijednost i plate odštetu.

On tvrdi i da bi, u tom slučaju, u skladu sa ugovorom bili u obavezi da Nega tursu isplate protivvrijednost hotela.

Na ročištu je bilo rasprave i o predlogu tužilaca da se sprovede geodetsko i građevinsko vještačenje, imajući u vidu da su se tuženi protivili da nalaze sačine vještaci Lazar Vukadinović i Aleksandar Rakočević. Osim ličnostima, tuženi su se protivili i pojedinim zadacima koje su zastupnici države i Budvanske rivijere predložili, o čemu će konačnu riječ dati sutkinja Milica Popović.

Najčitanije