fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMinistarstvu kulture priznanje za razvoj ženskog preduzetništva

Ministarstvu kulture priznanje za razvoj ženskog preduzetništva

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvu kulture uručeno je priznanje za doprinos na polju razvoja ženskog preduzetništva.

Plaketu je, na svečanosti povodom obilježavanja Deset godina ženskog preduzetništva u Crnoj Gori, koje je organizovalo Udruženje preduzetnica, primio generalni direktor Direktorata za kulturnu baštinu, Aleksandar Dajković.

On je rekao da istorija pokazuje da je ženska borba za posao u prostoru javnog bila od presudnog značaja za ostale slobode, ali je pokazala i da je upravo tu borbu bilo najteže iznijeti, jer su u sferi poslova od društvenog značaja vjekovima bile situirane glavne poluge muške moći.

„Zbog svega toga, raduje nas da u prevazilaženju tih problema, pored rješenja koja su dio strategije naše izvršne vlasti, u Crnoj Gori postoje asocijacije koje konkretnim aktivnostima daju doprinos ravnopravnijoj ulozi žena u ekonomskoj i biznis sferi”, rekao je Dajković.

Prema njegovim riječima, jedna od onih koja se u tome posebno ističe zasigurno je Udruženje preduzetnica Crne Gore.

“Udruženju želim da uputim čestitke za desetogodišnji doprinos razvoju ženskog preduzetništva, ali i za one dalekosežnije efekte koji se ogledaju u stvaranju emancipovanijeg, pa time i produktivnijeg ambijenta našeg sveukupnog razvoja, tim prije što struktura crnogorske privrede nudi velike mogućnosti ženskom preduzetništvu“, kazao je Dajković.

Predstavnici Udruženja su zahvalili Ministarstvu kulture na dosadasnjoj saradnji u okviru projekta Kreativna industrija i preduzetništvo na kojem su učestvovali zajedno sa organizacijom Spirit Art Montenegro.

Najčitanije

cedis

U utorak isključenja u više gradova

Zbog planiranih radova na mreži, u utorak 7. maja, bez napajanja električnom energijom će ostati: Podgorica           -...