fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMijenja se Statut PKCG

Mijenja se Statut PKCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Upravni odbor Privredne komore (PKCG) usvojio je u petak predlog izmjene Statuta te asocijacije, kako bi snizio kriterijume za izbor novog predsjednika ili predsjednice, pišu Vijesti.

Predlogom se mijenja Statut kako bi za predsjednika mogli konkurisati i oni koji su “profesionalni ugled stekli radom na odgovarajućim poslovima u poslovnim asocijacijama”, a ne samo da imaju dugogodišnje iskustvo na rukovodećim mjestima u privredi.

U izmjeni Statuta konačnu riječ će dati Skupština PKCG, nakon čega će biti raspisani izbori za novog predsjednika.

Prema informacijama Vijesti, Statut se mijenja jer sadašnja vršiteljka dužnosti predsjednice, Nina Drakić, želi da se kandiduje, ali ne ispunjava sadašnje uslove, jer nikada nije radila na odgovornim mjestima u privredi, već u poslovnim asocijacijama.

Kako piše list, nju podržava jedan dio privrednika koji je blizak bivšim vlastima Demokratske partije socijalista (DPS), koji i dalje imaju većinu u PKCG.

Formalno obrazloženje za izmjenu Statuta je da se ovom dopunom “stvaraju uslovi za proširenje kruga koji se mogu kandidovati”.

Na prethodnim izborima prije tri mjeseca, nakon ostavke Vlastimira Golubovića, pobjedio je Vojin Žugić, ali je umjesto preuzimanja funkcije 1. septembra podnio ostavku, nakon čega je potpredsjednica Drakić postala v. d.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije