fbpx
NaslovnicaMINA BusinessManji indeks prometa u uslugama

Manji indeks prometa u uslugama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Indeks prometa u uslugama u prvom kvartalu manji je 16,7 odsto u odnosu na četvrto prošlogodišnje tromjesečje, pokazuju podaci Monstata.

Indeks prometa u uslugama u prvom kvartalu je u odnosu na isti prošlogodišnji period veći 25,7 odsto.

Indeks prometa u uslugama u sektoru trgovina na veliko i na malo motornim vozilima i motociklima i trgovina na veliko u prvom kvartalu je u odnosu na isti prošlogodišnji period veći 26,1 odsto, dok je u odnosu na četvrti kvartal prošle godine manji 14,5 odsto.

“Indeks prometa u uslugama u sektoru saobraćaj i skladištenje u prvom kvartalu u odnosu na prvi kvartal prošle godine veći je 21,9 odsto, dok je u odnosu na četvrti kvartal prošle godine manji 18,1 odsto”, navodi se u saopštenju.

Indeks prometa u uslugama u sektoru usluge smještaja i ishrane u prvom kvartalu u odnosu na prvi kvartal prošle godine veći je 55,7 odsto, dok je u odnosu na četvrti kvartal prošle godine manji 8,7 odsto.

Indeks prometa u uslugama u sektoru informisanje i komunikacije u prvom kvartalu u odnosu na isti prošlogodišnji period veći je 19,8 odsto, dok je u odnosu na četvrti kvartal prošle godine manji osam odsto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije