fbpx
NaslovnicaMINA BusinessManje priključaka na kraju decembra

Manje priključaka na kraju decembra

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Broj priključaka za distribuciju radio i televizijskog (TV) programa putem različitih platformi sa uslovnim pristupom, na kraju decembra je iznosio 243,28 hiljada, 0,95 odsto manje u odnosu na kraj septembra, saopšteno je iz Agencije za elektronske medije (AEM).

„U poređenju sa brojem priključaka na kraju septembra, za period od tri mjeseca, broj korisnika Pay-TV usluga je manji za 2,33 hiljade, odnosno 0,95 odsto“, navodi se u izvještaju AEM-a.

Od ukupnog broja priključaka, 10,09 hiljada se odnosi na preduzeća, a 233,2 hiljade na domaćinstva.

Na kraju decembra, ukupan broj priključaka je 24,89 odsto veći od broja domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno broj priključaka koji se odnose na građane je 19,71 odsto veći od broja domaćinstava.

“Procjenjuje se da približno 12 hiljada domaćinstava, odnosno oko 6,17 odsto, i dalje koristi samo besplatnu (free to air) televiziju”, rekli su iz AEM-a.

Prosječna cijena osnovnog paketa, u kojem je korisnicima dostupno u prosjeku 100 televizijskih kanala, je iznosila 11,6 EUR.

“Posmatrano u odnosu na ukupan obim pruženih usluga distribucije radio i televizijskih programa do krajnjih korisnika, odnosno ukupan broj prodatih osnovnih i dopunskih paketa, domaćinstvo koje koristi ovaj vid usluga mjesečno u prosjeku za njih izdvaja 12,5 EUR”, precizirali su iz AEM-a.

U strukturi ponude dopunskih paketa najzastupljeniji su sportski i filmski sadržaji.

Najprodavaniji dopunski paketi na teritoriji Crne Gore su HBO, Pink i Arena.

Iz AEM-a su kazali da tri operatora pružaju mogućnost da korisnici pristupe uslugama posredstvom interneta i putem aplikacija za mobilne terminale.

“Na ovakav način moguć je pristup određenom broju radio i televizijskih programa iz ponude operatora. Uslugu ‘video on demand’ pružaju tri operatora”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije