fbpx
NaslovnicaMINA BusinessLiberalizacija poslovnog ambijenta i privlačenje stabilnih investicija

Liberalizacija poslovnog ambijenta i privlačenje stabilnih investicija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Realizacija ključnih prioriteta Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine u narednom periodu trebalo bi da pruži značajan doprinos efikasnom funkcionisanju pravne države, liberalizaciji poslovnog ambijenta i privlačenju stabilnih investicija.

Resorni ministar, Janko Odović, sastao se sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori, Judy Rising Reinke, koja je naglasila značaj ispunjenja obaveza crnogorske Vlade usmjerenih ka vladavini prava, jačanju partnerskih odnosa koji počivaju na evro-atlantskim vrijednostima, te inteziviranju ekonomske saradnje i privlačenju američkih investicija.

“Odović je upoznao Reinke sa ključnim prioritetima Ministarstva u narednom periodu, iskazavši uvjerenje da će njihova realizacija dati značajan doprinos efikasnom funkcionisanju pravne države, liberalizaciji poslovnog ambijenta i samim tim privlačenju ozbiljnih i stabilnih investicija, a sve to kroz skraćivanje administrativnih procedura i omogućavanja bržeg i lakšeg pristupa podacima građanima i investitorima”, navodi se u saopštenju.

Reinke je iskazala interesovanje za pitanje restitucije i neriješenih potraživanja, između ostalog, i američkih državljana. U tom kontekstu, Odović je obavijestio Reinke o instutucionalnim pomacima, ostvarenim posredstvom novoosnovane Komisije za restituciju.

Reinke pozdravila je najavu Odovića da će Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine fokusirati na vladavinu prava kao noseći princip, sa posebnim osvrtom i podrškom projektu socijalnog stanovanja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

dusko knezevic, atlas grupa, pritvor

Kneževiću potvrđen pritvor

Podgorica, (MINA) - Vanraspravno vijeće Višeg suda predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću potvrdilo je...