fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKroz Sozinu u posljednja tri mjeseca prošlo 1,13 miliona vozila

Kroz Sozinu u posljednja tri mjeseca prošlo 1,13 miliona vozila

Bar, (MINA-BUSINESS) – Kroz tunel Sozina je u posljednja tri mjeseca prošlo 1,13 miliona vozila ili 1,16 odsto manje nego u istom periodu 2019. godine, saopštio je predstavnik preduzeća Monteput, Andrej Mihailović.

“Jul je bio najopterećeniji i tada smo imali rast broja vozila, dok smo u junu i avgustu imali manji pad u odnosu na 2019. godinu”, rekao je Mihailović Mediabirou.

Kroz tunel je prošlo najviše putničkih vozila, preko 90 odsto. On je kazao i da je od početka ovog mjeseca evidentan pad broja vozila koja prolaze kroz Sozinu.

“Početkom ovog mjeseca osjetio se pad u odnosu na avgust, kada smo imali po 13 hiljada vozila dnevno. Krajem avgusta smo već imali 11 hiljada, a od 1. septembra ta brojka je pala ispod deset hiljada”, naveo je Mihailović, koji je direktor sektora za promet i održavanje tunela Sozina u Monteputu.

On smatra da je cifra od deset hiljada vozila dnevno zadovoljavajuća za ovaj period godine.

“Brojke su svakako na zadovoljavajućem nivou, ali se ipak ne bih usudio da dajem prognoze za naredni period”, rekao je Mihailović i dodao da je više nego zadovoljan ostvarenim prometom.

Na početku godine zabilježen je veliki pad prometa.

“Kada je počela sezona, sve smo doveli tako da za prvih osam mjeseci imamo pad od 9,5 odsto, što je zadovoljavajući nivo”, objasnio je Mihailović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

oblačno vrijeme vremenska prognoza

Danas promjenljivo, do 20 stepeni

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori danas prijepodne će biti dužih sunčanih perioda, dok...