fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivokapić prihvatio poziv za učešće na Expo 2020 u Dubaiju

Krivokapić prihvatio poziv za učešće na Expo 2020 u Dubaiju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Premijer Zdravko Krivokapić se, cijeneći izuzetno dobre odnose Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), odazvao pozivu šeika Muhameda Bin Rašid Al Maktuma da učestvuje na Expo 2020 Dubai.

Iz Kabineta predsjednika Vlade saopšteno je da će se jedna od najprestižnijih međunarodnih manifestacija, održati od 1. oktobra do 31. marta naredne godine u Dubaiju, pod krovnom temom Povezivanje umova, stvaranje budućnosti.

“Imajući u vidu renome ove jedinstvene svjetske izložbe, na kojoj zemlje učesnice na inovativan i kreativan način predstavljaju ideje, iskustva i najbolje prakse, na temu predmetnog Expo-a, Crna Gora je jedna od prvih država koje su potvrdile učešće na Expo-u 2020 Dubai”, navodi se u saopštenju.

Ovaj globalni događaj biće, kako su reki, prilika za Crnu Goru da inicira nove i pospješi postojeće ekonomske investicione veze sa gradom i zemljom domaćina, kao i da se predstavi kao ekonomski stabilna i atraktivna investiciona destinacija.

“U paviljonu Crne Gore, koji se nalazi na uglu dvije promenade u tematskom distriktu Održivost, biće postavljena izložba Blagosloveni prirodom. Na ovaj način ćemo simbolično proslaviti i važan jubilej – 30 godina od donošenja deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori”, dodaje se u saopštenju.

Prepoznajući značaj i ulogu Expo 2020 Dubai za promociju države i njenih potencijala, ohrabruju se svi preduzetnici, stvaraoci, start up-ovi, organizacije i ostali privredni subjekti da se prijave na javni poziv za kandidovanje proizvoda za prodaju u paviljonu Crne Gore na svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai, koji je raspisalo Ministarstvo ekonomskog razvoja i time doprinesu što boljoj prezentaciji Crne Gore kao kreativne, otvorene, zemlje ideja spremne na saradnju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

U toku ekstradicija Duška Kneževića u Crnu Goru

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević trebalo bi danas da bude izručen...