fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivična prijava zbog zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju

Krivična prijava zbog zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Podorička policija podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv pet službenika bivše Podgoričke banke, zbog sumnje da su od decembra 2019. do istog mjeseca 2020, izvršili krivična djela falsifikovanje službene isprave i zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

„Sumnja se da su N.V. (67), T.B. (62), R.B. (31), M.S. (30) i T.D. (31) izvršili ova krivična djela na način što je N.V. sa svoje šifre za pristup sistemu, podizala novac sa računa oštećenog lica, od čega je veći dio zadržavala za sebe“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Takođe se sumnja da su T.B., R.B. i M.S., tadašnji službenici banke, počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret na način što su sa svojih korisničkih naloga izvršili nezakonitu isplatu sredstava sa računa u vlašnistvu oštećenog lica i predali ga N.V.

Na navedeni način su nanijeli materijalnu štetu oštećenoj za ukupan iznos od preko 19 hiljada EUR.

„Osim toga, na teret T.D. se stavljaju ista krivična djela koja je, kako se sumnja, izvršila na način što je unijela u elektronski sistem banke nezakonito ovlašćenje o raspolaganju sredstvima, kojim je N.V. ovlašćena da raspolaže sredstvima na računu oštećene“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije