fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivična prijava zbog utaje poreza i doprinosa

Krivična prijava zbog utaje poreza i doprinosa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici Uprave policije podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru krivičnu prijavu protiv tivatskog preduzeća A-Design i ovlašćenih O.I. (42) i S.K. (42), zbog sumnje da su počinili krivična djela utaja poreza i doprinosa.

Oni su, kako se sumnja, po osnovu utajenog poreza na dodatu vrijednost (PDV), na dobit preduzeća, kao i poreza iz i na lična primanja, ostvarili protivpravnu imovinsku korist od preko 67 hiljada EUR, na štetu budžeta Crne Gore.

„Policija je došla do sumnje da su O.I, kao izvršni direktor preduzeća, i S.K. kao ovlašćena osoba na kartonu deponovanih potpisa u preduzeću A-Design počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret tako što su kontinuirano tokom 2022. godine, postupajući u ime i za račun osumnjičene firme, po osnovu lažnog iskazivanja stvarno ostvarenog prometa, odnosno uvećavanja njegovih troškova, kao i podizanja gotovine sa računa kompanije kod jedne poslovne banke u iznosu od 235,06 hiljada EUR, bez adekvatne poslovne dokumentacije sa navodnom svrhom plaćanja “materijalni troškovi” i “druga lična primanja”, čime su uvećali troškove i umanjili stvarne prihode“, navodi se u saopštenju.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala nastavljaju sa koontinuiranim, intenzivnim i prioritetnim policijsko-tužilačkim mjerama i radnjama na otkrivanju i procesuiranju odgovornih u privrednim aktivnostima, u odnosu na krivična djela koja sa sveukupnom posledicom nanose enormne štete po budžet države i njenih građana i podrivaju ekonomski sistem Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Tehnopolis

Počeo BoostMeUp Bootcamp

Nikšić, (MINA-BUSINESS) - U Inovaciono preduzetničkom centru (IPC) Tehnopolis je počeo petodnevni Bootcamp BoostMeUp...