fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivična prijava protiv izvršnog direktora IN4S zbog utaje poreza i doprinosa

Krivična prijava protiv izvršnog direktora IN4S zbog utaje poreza i doprinosa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sektor kriminalističke policije podnio je danas krivičnu prijavu protiv izvršnog direktora nevladnog udruženja (NVU) IN4S iz Podgorice, Gojka Raičevića, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

Iz Uprave policije je saopšteno da se osumnjičeni G.R. tereti da je izvršenjem tog krivičnog djela nanio štetu državnom budžetu u iznosu od 59,5 hiljada EUR.

„G.R. je kao osnivač, ovlašćena i odgovorna osoba u NVU IN4S, izbjegavao plaćanje poreza, doprinosa i drugih propisanih dažbina, dajući lažne podatke o zakonito stečenim prihodima za 2018. godinu, koje su od uticaja na utvrđivanje obaveza”, navodi se u saopštenju.

Kako su objasnili iz Uprave policije, G.R. u mjesečnoj PDV prijavi za septembar, a kasnije i u završnom računu za 2018. godinu, nije prikazao iznos od 240 hiljada EUR, koji je prihodovao po osnovu pružanja usluga kompaniji M:tel iz Podgorice, što predstavlja osnov za obračun poreza na dobit IN4S.

„G.R. je ovim krivičnim djelo, sumnja se, nanio štetu budžetu Crne Gore u iznosu od 41,65 hiljada EUR po osnovu neplaćenog poreza na dodatu vrijendost (PDV) za septembar i poreza na dobit za 2018. godinu u iznosu od 17,85 hiljada EUR”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Kroz tri tendera nabaviće 30 hiljada brojila

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski elektrododistributivni sistem (CEDIS) završio je tri tendera za nabavku brojila...