fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKonsultativni odbori važni formati za razgovore o najznačajnijim temama

Konsultativni odbori važni formati za razgovore o najznačajnijim temama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Konsultativni odbori Evropskog ekonomsko-socijalnog savjeta, koje čine predstavnici privrede, zaposlenih i nevladinog sektora, su važni formati za razgovore o najznačajnijim temama svakog društva i države, ocijenio je potpredsjednik Privredne komore (PKCG) Pavle D. Radovanović.

Iz PKCG je saopšteno da je Radovanović učestvovao je u radu Generalne skupštine Asocijacije privrednih komora Evrope (Eurochambres).

Radovanović je kopredsjedavajući Zajedničkog konsultativnog odbora Evropskog ekonomsko-socijalnog savjeta i Crne Gore.

Predsjednica Evropskog ekonomsko-socijalnog savjeta, Christa Schweng, rekla je da zahvaljujući doprinosu organizovanog civilnog društva, evropske politike mogu tačnije odražavati situaciju na terenu i efikasnije se sprovoditi na nacionalnom ili lokalnom nivou.

Ona je naglasila značaj učešća privrednih komora u radu komiteta Evropskog ekonomsko-socijalnog savjeta.

Tokom zasjedanja predstavljen je izvještaj predsjednika Christopha Leitla o realizovanim aktivnostima, a razmatrano je i ažuriranje Strateške mape puta koju su članice usvojile u oktobru 2019. godine, uz osvrt na ostvareni napredak, ključne događaje, izazove i prioritete za naredne mjesece.

Generalna skupština je usvojila finansijski izvještaj za prošlu godinu i ovogodišnji budžet. Izabran je revizor Eurochambresa sa mandatom u trajanju tri godine.

Tokom zasjedanja je razgovarano o pripremi izbora Odbora direktora, predsjednika i zamjenika. Izbori za naredni dvogodišnji period održaće se na Generalnoj skupštini 15. oktobra ove godine.

Usvojen je zahtjev Privredne komore Andore da postane dopisna članica Eurochambresa.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...