fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKonkurs za mlade koji žele da se bave društvenim preduzetništvom

Konkurs za mlade koji žele da se bave društvenim preduzetništvom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Centar za ekonomski prosperitet i slobodu (CEPS) pozvao je sve zainteresovane, koji žele da se bave društvenim preduzetništvom i osvoje podršku za razvoj i implementaciju svojih ideja, da se do 26. juna prijave na konkurs Social Impact Award (SIA).

Iz CEPS-a su objasnili da SIA predstavlja program koji podržava i nagrađuje mlade sa idejama za pokretanje društvenog biznisa.

„Radi se o najvećem međunarodnom projektu na temu društvenog biznisa, posvećen mladima starosti od 14 do 30 godina, koji je 2009. godine pokrenuo Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Erste fondacijom i Vienna University of Economics and Business“, navodi se u saopštenju.

Iz CEPS-a su kazali da je fokus programa na mladima koji su voljni da doprinesu radu na društvenoj promjeni i budu dio razvoja društvenog preduzetništva u zemlji i svijetu.

Program se sprovodi u više od 15 zemalja Evrope, Azije i Afrike i obuhvata više od osam hiljada mladih godišnje.

Organizatori su u cilju podrške svim zainteresovanima pokrenuli web sajt http://cepsmn.org/sia/, na kojem su dostupni edukativni materijali koji se odnose na generisanje ideja, kreiranje uticaja, poslovno modeliranje i planiranje.

Prijavljivanje projekata je moguće do 26. jula, na platformi https://apply.socialimpactaward.net/montenegro/.

Organizatori su pozvali sve mlade da se priključe zajednici mladih društvenih inovatora koja pretvara namjere u dijela.

Najbolji timovi, kako su naveli, dobiće mentorsku podršku, početni kapital od 1,5 hiljada EUR i putovanje na međunarodni samit koji se ove godine održava u prijestonici Češke, Pragu.

SIA program u Crnoj Gori realizuje CEPS u partnerstvu sa Ministarstvom ekonomije, Erste bankom i Evropskim fondom za jugoistočnu Evropu (EFSE).

Pokrovitelji programa su Investiciono-razvojni fond (IRF) i Fond za aktivno građanstvo.

„Lokalni partneri programa su Podgorica i opštine Herceg Novi, Kotor, Budva i Šavnik, kao i Univerzitet Donja Gorica, Fakultet za poslovnu ekonomiju i pravo Bar, M:tel Digitalna fabrika, Naučno tehnološki park (NTP), IPC Tehnopolis, Regionalni biznis centar Berane, Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj, Unija mladih preduzetnika, Unija srednjoškolaca, Kancelarija za mlade Budva, omladinski klubovi Tivat i Berane“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije

policija, Podgorica

Za 24 sata 19 saobraćajnih nezgoda


Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 19 saobraćajnih...