fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKnežević: Država oštećena za 11,2 miliona USD

Knežević: Država oštećena za 11,2 miliona USD

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP), Milan Knežević, saopštio je da je neko u kompanijama To Montenegro i Montenegro Airlines (MA) oštetio Crnu Goru za najmanje 11,2 miliona USD.

Knežević je na konferenciji za novinare iznio svoja saznanja o sumnjivim ugovorima za kupovinu dva aviona za potrebe domaće avio-kompanije To Montenegro.

On smatra da su dva aviona mogla da budu plaćena jeftinije, ako bi se odbilo 11,2 miliona USD koji su uplaćivani za održavanje, dok su avioni bili u vlasništvu MA, prenosi portal Dan.

“Tako što je pokojni MA imao ugovor o zakupu o dva aviona tipa Embraer 195 imao je i održavanje. Vlada Zdravka Krivokapića formira novu avio-kompaniju To Montenegro i iskazuje želju da kupi ova dva Embraera koja je koristio pokojni MA”, rekao je Knežević.

Kako je kazao, avioni su plaćeni 21,8 miliona USD, bez motora.

„To nije kraj. Gospoda iz novoosnovane kompanije To Montenegro kupuju avione bez motora i treba da platimo još tri miliona EUR za jedan motor i 600 hiljada za drugi. I onda dođemo do podatka da su avioni, umjesto da budu plaćeni 10,6 miliona USD, plaćeni 21,8 miliona USD i iz onih dodatnih 11,2 miliona USD i dodatnih 3,6 miliona za motore, dolazimo do podatka da su građani za dva Embraera stara 15 godina izdvojili oko 36,6 miliona USD“, tvrdi Knežević.

Za taj novac, kako je rekao, mogli smo da kupimo više novih aviona.

„Bukvalno su sa MA skinuli sve i stvorili preduslove da te ‘zlatne burme, proteze’ budu prebačena na To Montenegro. Ovo nije moglo da se realizuje bez saglasnosti najodgovornijih iz vlade Krivokapića. Nadam se da će tužilaštvo ispitati sve ove moje tvrdnje“, poručio je Knežević.

On smatra da je neko u vladi Krivokapića to namjerno uradio i otvorio priču da će se aktivirati državne garancije, kako bi formirali To Montenegro.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije