fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJovanić da smijeni Zejaka

Jovanić da smijeni Zejaka

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Privrednog suda i stečajni sudija, Blažo Jovanić, trebalo bi da smijeni stečajnog upravnika Montenegro Airlinesa (MA), Sašu Zejaka, jer pravi političku opstrukciju u tom postupku, saopštio je vršilac dužnosti direktora Uprave prihoda i carina (UPC), Aleksandar Damjanović.

On smatra da bi Jovanić trebalo da smijeni Zejaka i zato što osporava milionska potraživanja države od MA, pišu Vijesti.

UPC, prema riječima Damjanovića, sa zakašnjenjem od dva mjeseca dobija odluke koje se odnose na taj stečajni postupak.

Jovanić je krajem aprila pokrenuo stečaj u MA na zahtjev UPC, koja od te kompanije potražuje 13,46 miliona EUR za neizmirene poreze i doprinose.

Stečajni upravnik je osporio potraživanja UPC u ukupnom iznosu od 25,36 miliona EUR i o tome donio dva zaključka 23. juna, koja je Jovanić tek dva mjeseca kasnije dostavio Upravi.

Damjanović je dao na uvid Vijestima tu dokumentaciju.

„Notorna je činjenica koju vidi javnost, da se izjavama stečajnog upravnika MA o tome kako će kompanija dužna desetine miliona EUR, koja je bila zrela za stečaj 2012. godine, ubrzo da poleti i konkuriše novoj državnoj kompaniji To Montenegru, u stvari pravi politička opstrukcija i šteta toj kompaniji“, rekao je Damjanović.

On je dodao da se u tom smislu osporavaju i višemilionska prijavljena potraživanja države, a odluke se dostavljaju UPC sa zakašnjenjem od dva mjeseca.

Damjanović smatra da se dosta ćutalo o takvom načinu sprovođenja stečajnog postupka, pa da je neophodno da se primjeni član 38 Zakona o stečaju i da Jovanić razriješi Zejaka, jer je odgovornost sada na stečajnom sudiji, koji zbog nepostojanja odbora povjerilaca može da razriješi Zejaka.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije