fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJednoj estradnoj zvijezdi isplaćeno 80 hiljada EUR

Jednoj estradnoj zvijezdi isplaćeno 80 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Jedna estradna zvijezda iz Srbije za novogodišnje praznike u Crnoj Gori primila je honorar od čak 80 hiljada EUR, saopštila je portparolka Poreske uprave (PU) Milica Vuletić.

Ona je u jutarnjem programu RTCG-a, ne navodeći o kojoj estradnoj ličnosti je riječ, kazala da je u pitanju honorar koji je isplatila jedna kompanija.

“To znači da tokom novogodišnjih praznika ta estradna ličnost nije nastupala na trgu, već u jednom ugostiteljskom objektu”, dodala je Vuletić.

Ona je saopštila da je estradnim ličnostima u Crnoj Gori, tokom novogodišnjih praznika, ukupno isplaćen honorar u iznosu od 880 hiljada EUR.

“To je pokazatelj da je Crna Gora, odnosno hoteli i ugostiteljski objekti, izuzetno interesantna destinacija za zabavljače i pjevače koji prihoduju značajne iznose tokom praznika”, rekla je Vuletić.

Ona je objasnila da je na ukupno isplaćeni honorar od oko 880 hiljada EUR, obračunat značajan iznos poreza od 60 hiljada EUR.

Najveći honorari su isplaćeni u Budvi, Tivtu i Baru.

“Najveća gužva bila je upravo u tim opštinama, na trgovima. Tako da smo na teritoriji Opštine Budva imali isplaćene honorare od čak 540 hiljada EUR, a kad su u pitanju Tivat i Kotor isplaćeni su honorari u iznosu od oko 250 hiljda EUR”, rekla je Vuletić.

Najčitanije