fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJanjušević: Rudnik uglja neće biti ugašen

Janjušević: Rudnik uglja neće biti ugašen

Pljevlja, (MINA-BUSINESS) – Rudnik uglja Pljevlja neće biti ugašen dok posljednji grumen leži pod tom pljevaljskom zemljom, poručio je predsjednika Odbora direktora te rudarske kompanije, Dušan Janjušević.

On je rekao da u Rudniku posljednjih mjeseci svjedoče brutalnoj kampanji usmjerenoj protiv energetskog sektora, kao i da razni lobiji rade sve da bi narušili energetsku stabilnost države.

Janjušević je podsjetio da je sa izvršnim direktorom Elektroprivrede (EPCG), Nikolom Rovčaninom, posljednjih mjeseci uspio argumentovano da dokaže značaj postojanja ta dva privredna giganta.

„Za to vrijeme su neki važni činioci privrednog i političkog života naše zemlje ćutali ili aminovali pokušaje gašenja Termoelektrane (TE) i na kraju su shvatili da smo bili upravu. Sada imamo povampirene izvršioce tuđih interesa koji svojim medijskim spinovima pokušavaju nanijeti štetu, ne samo Rudniku i TE, već i cijeloj državi“, saopštio je Janjušević.

On je dodao da je cementara svakako investicija za koju se snažno zalažu, kao i da ove godine očekuju konkretne poteze u tom pravcu.

„U cilju realizacije tog projekta vode se pregovori na više relevantnih adresa, od Ministarstva kapitalnih investicija, instituta iz okruženja, pa do Ambasade Francuske i njenog ambasadora Kristijana Timonijea, sa kojim sam imao prilike da razgovaram na ovu temu“, rekao je Janjušević.

On je kazao da se te, kao i brojne druge aktivnosti, sprovode u cilju ekonomskog oporavka Pljevalja, a ne u cilju gašenja Rudnika uglja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije