fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeJačati ekonomsku saradnju

Jačati ekonomsku saradnju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dodatno jačanje ekonomske saradnje je primarni zadatak Crne Gore i Poljske koje imaju odlične političke odnose, zajedničko NATO i buduće članstvo u Evropskoj uniji (EU), ocijenili su predsjednik Skupštine Ivan Brajović i novoimenovani poljski ambasador u Podgorici, Artur Dmohovski.

Sagovornici su konstatovali da ostvarena parlamentarna saradnja na najvišem nivou i u okviru grupa prijateljstva, značajno može doprinijeti snaženju veza dvije države.

Dmohovski je, kako je saopšteno iz Skupštine, naveo da je članstvo Crne Gore u EU zajednički interes i kazao da je Poljska spremna da podijeli svoja pristupna iskustva sa administracijom Crne Gore, kako bi taj put bio olakšan i ubrzan.

On je kazao da očekuje da će, uz jačanje infrastrukturne povezanosti, ekonomski odnosi dvije zemlje dobiti svoj puni zamah članstvom Crne Gore u Uniji.

Brajović je čestitao 100 godina od obnove nezavisnosti i sticanja pune državne samostalnosti koju Poljska obilježava ove godine i naveo da Crna Gora pridaje poseban značaj takvim jubilejima.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije